Skip to main content
Home » Over ons

Over ons

Als je benieuwd bent naar de gezichten en het verhaal achter de Delflander dan zit je op deze pagina goed.

Hoe het is begonnen

Het is mei 2020, midden in de COVID-19 tijd dat Paul en Corné voor het eerst tegen elkaar het woord kaas uitspreken. Beide zijn toekomstig bedrijfsopvolger van het ouderlijk melkveebedrijf in Schipluiden, gemeente Midden-Delfland.

We kennen elkaar vanuit andere samenwerking die is ontstaan vanuit het ‘jonge boeren netwerk’ die actief is in de gemeente. Via deze samenwerking (genaamd de Delflandse Vleesmeesters) zien we in dat we dezelfde visie hebben betreft de toekomst van het eigen melkveebedrijf. Maar ook dat we ons niet zomaar uit het veld laten slaan mocht het even tegenzitten.

We denken dat het nodig is om in dit, door steden omringde gebied, de eigen melk beter te gaan verwaarden in plaats van anoniem weg te sturen met de melkwagen. Door een betere verwaarding is het niet nodig om meer koeien te gaan melken wat weer beter past bij het groene gebied.

Deze betere verwaarding hebben we dus gevonden in de vorm van kaas. Wat een prachtig product! Binnen het gebied wordt er in vergelijking met andere gebieden bijna geen kaas gemaakt. Terwijl, zo blijkt, je ontzettend veel mogelijkheden hebt om eigen identiteit aan de kaas te geven. De manier hoe wij samen het bedrijf runnen en het Midden-Delflandse gras dat de koeien voorgeschoteld krijgen en grazen op de groene weides maakt dat echt een uniek stukje kaas hebben kunnen creëren.

Wat ook uniek is; we doen alles van A tot Z. Of je het hebt over het melken van de koeien, het maken van de kaas tot het uitleveren van de Delflander. We doen alles zelf. Dit maakt dat we instaan voor de sublieme kwaliteit en dat het in de kortste weg zich bij u op het bord of de borrelplank bevindt.

Gratis verzending vanaf € 39,95
Binnen 48 uur verzonden met PostNL
Gevacuümeerd 100 dagen houdbaar

 De Delflander

De Delflander is een ambachtelijke, handgemaakte kaas gemaakt in Midden-Delfland. De kazen zijn ontstaan door het combineren van onze melkstroom in 1 kaastobbe. Dit zorgt voor een unieke mix die je terug gaat proeven. We hebben geen vet en eiwit uit de melk gehaald en deze heeft daardoor een vol karakter; het is een 50+ kaas. Verder maken we geen gebruik van E-nummers en proef je de kaas dus echt zoals die is!

Onze streek

Onder de rook van de grote steden Rotterdam, Delft en Den Haag ligt het groene Midden-Delfland. In deze groene oase wordt het beeld nog altijd bepaald door gras en koeien. In dit mooie gebied vindt je ook de oorsprong van de Delflander. Een ambachtelijk gemaakte kaas met een streekeigen karakter.

Met de hand gemaakt

Al onze kazen worden met de hand gemaakt. Het is weliswaar zwaar werk maar het zorgt er wel voor dat we stuk voor stuk kroonjuwelen op de plank hebben liggen. Kaas maken is een levendig proces doordat de melk nooit exact hetzelfde is als de andere keer. Door met echt vakmanschap het proces nauwlettend in de gaten te houden kan er geborgd worden dat iedere kaas het echte Delflander label met trots mag gaan dragen.

De Delflander

De Delflander is een ambachtelijke, handgemaakte kaas gemaakt in Midden-Delfland. De kazen zijn ontstaan door het combineren van onze melkstroom in 1 kaastobbe. Dit zorgt voor een unieke mix die je terug gaat proeven. We hebben geen vet en eiwit uit de melk gehaald en deze heeft daardoor een vol karakter; het is een 50+ kaas. Verder maken we geen gebruik van E-nummers en proef je de kaas dus echt zoals die is!

Onze streek

Onder de rook van de grote steden Rotterdam, Delft en Den Haag ligt het groene Midden-Delfland. In deze groene oase wordt het beeld nog altijd bepaald door gras en koeien. In dit mooie gebied vindt je ook de oorsprong van de Delflander. Een ambachtelijk gemaakte kaas met een streekeigen karakter.

Met de hand gemaakt

Al onze kazen worden met de hand gemaakt. Het is weliswaar zwaar werk maar het zorgt er wel voor dat we stuk voor stuk kroonjuwelen op de plank hebben liggen. Kaas maken is een levendig proces doordat de melk nooit exact hetzelfde is als de andere keer. Door met echt vakmanschap het proces nauwlettend in de gaten te houden kan er geborgd worden dat iedere kaas het echte Delflander label met trots mag gaan dragen.

Online bestellen

Wil je onze ambachtelijke kaas ook proberen? Bestel dan nu je kaas. Deze wordt uiterlijk binnen 48 uur verstuurd met PostNL.

Contact opnemen

Heb je een vraag of suggestie? Neem contact met ons op. We horen het graag!

Chat openen
Hallo 👋 Heb je een vraag of kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een berichtje via WhatsApp!